1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Sezónní dekorace

5 nápadů na letní výzdobu interiérů

Léto je blízko, i když tento rok bude vypadat jinak než doposud. Doufejme, že se teplé dny dostaví, avšak většina z nás stráví vysněnou dovolenou na čerstvém vzduchu na své vlastní zahradě. Jak si zpestřit toto letní období? Seznamte se s 5 nápady na letní výzdobu interiérů.

letní dekorace

Jak rozjasnit tmavý obývací pokoj?

Jedním z osvědčených způsobů, jak opticky rozjasnit interiér a získat přátelský prostor, je zavést světlé doplňky, jako jsou například nástěnné obrazy nebo polštáře. Jaké dekorace zvolit, abychom se vyhnuli skličujícímu efektu? Skvělou volbou budou světlé obrazy na skle s motivem západu slunce! Západy slunce jsou univerzálním dekorativním motivem, který vytvoří v každém prostoru kouzelnou atmosféru.
Letní západy slunce v horách jsou nejkrásnější a zanechávají nejvíce vzpomínek. Prvním nápadem na letní změnu interiéru proto budou obrazy s motivem zapadajícího slunce.

Rostlinné motivy jsou stále oblíbenější

Vzhledem k tomu, že nás rok 2020 uzavřel v našich domovech, stále ochotněji saháme po živých rostlinách a rostlinných motivech, jimiž zdobíme interiéry. Městská džungle je novým a stále oblíbenějším trendem v dekoratérství, který tu bude s námi ještě dlouho. Tak pojďte si vybrat vhodné nástěnné obrazy s botanickým motivem pro váš obývací pokoj a vychutnat si všudypřítomnou zeleň ve vlastním domě.

Květinové pupeny rozzáří interiér

Květinové motivy jsou v této sezóně absolutní nutností. Jemné a něžné květiny zjemní strohý charakter interiéru a oteplí jej. Květiny jsou atributem ženství, proto velmi dobře fungují v obývacím pokoji nebo kuchyni, které tím získají optickou lehkost. Lze je také využit v ložnici nebo v dětském pokoji. Obrazy na skle s motivem květinových pupenů jsou ideální volbou na léto!

Intenzivní barvy prolomí jednotvárnost

Přebytek intenzivních barev způsobí, že interiér bude skličující a bez charakteru. Nicméně pokud je váš interiér udržován ve světlém, neutrálním tónu, zkuste prolomit tuto optickou jednotvárnost sytou purpurovou nebo oranžovou barvou. Jaké si zvolit barevné doplňky pro dosažení optimálního efektu? Zvolte samostatné dekorativní doplňky, jako jsou například nástěnné obrazy, polštáře, potahy na pohovky nebo křesla. Nebojte se experimentovat s odvážnými barvami! Je v nich velký potenciál.

Šum mořských vln, zpěv ptáků neboli mořské motivy v obývacím pokoji

Jak se vyrovnat s tím, že prázdninové šílenství se zdá být v nedohlednu? Pomůžou vám s tím mořské dekorace, jako jsou například akrylové obrazy s motivem mořského pobřeží, ozdobné mušle nebo hvězdice. Mořské klima můžete velmi snadno nastolit i ve vašem interiéru, a to pomocí povlaků na polštáře s kotvou nebo již zmíněnými nástěnnými obrazy. Pohled na vodu uklidňuje a pomáhá utřídit si myšlenky. Doufáme, že se vám naše letní inspirace budou líbit!


SKLENĚNÉ OBRAZY VS. OBRAZY NA PLÁTNĚ

MODERNÍ NÁSTĚNNÉ HODINY

Čtěte také:
Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor
22.04.2024

Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor

Obývací pokoj se vyvíjí jako plátno pro osobní vyjádření, místo setkávání, kde se sdílejí příběhy a uchovávají vzpomínky. Sílu tapet při proměně tohoto prostoru nelze podceňovat. Udává tón, ovlivňuje náladu a působí jako odraz osobního stylu.

více
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více