1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Sezónní dekorace

Jaro v interiérovém designu

Jaro je roční období, které nemůžeme nemít rádi. S přílivem vitality si stanovujeme nové cíle a výzvy. Vše se nám zdá být jednodušší a reálnější. Dokonce nás neděsí ani úklid, který se pojí s tímto ročním obdobím. Obzvlášť proto, že se často stává záminkou pro proměnu interiéru. I několik nabitých energii detailů v bytě nám může zlepšit náladu.


Více slunce a tepla
Existuje důvod, proč si zimní měsíce spojujeme s monotónními a dlouhými večery. Kratší den nás také nutí použít umělé osvětlení, které mnohem více unavuje než přirozené světlo. Jaro můžeme přivítat široce roztaženými závěsy, které přinesou do bytu vytoužené sluneční paprsky. Díky nim zjistíme, který roh místnosti podrobit malé metamorfóze. Necháme-li se uchvátit optimismem a tvořivostí, vytvoříme perfektní prostředí pro odpočinek všech členů domácnosti. Osvěžení interiérového designu např. pomocí 
fototapety nemusí být drahé. Zastánci odvážnějších změn mohou natřít stěny a tím jím poskytnout teplý, příjemný odstín.

Jarní design
Pokud preferujeme kratší způsob, jak změnit interiér, zvolme nové doplňky a příslušenství v sytých barvách. Jarní motivy můžeme propašovat pomocí slunečných žlutých, rafinovaných zelených nebo jemných pastelových barev. Nepřeženeme-li to s intenzitou barev, budou se dokonale hodit také v ostatních ročních obdobích. Pak je můžete obohatit odstíny oranžové, červené nebo čokoládové. Jaro miluje přírodu, její rozmanitost a intenzitu. Hlavními motivy jsou lístky, květiny, byliny nebo kompozice inspirované jarní zahradou. Mohou být umístěny na polštářích v podobě nových povlaků, záclon nebo ubrusů, anebo na stěnách jako samolepicí tapeta.

Čas květin
Jednou z nejkrásnějších dekorací jsou květiny ve váze. Jsou oblíbeným doplňkem pro romantiky a lidí s jemnou duší. Mohou jej s úspěchem využit i jiní milovníci krásných prostorů. Každý jarní měsíc je královstvím jiných květin, počínaje březnovými tulipány a dubnovými narcisy a květnovými konvalinkami a šeříky konče. Majitelé balkonů a zahrad pěstují také květiny v květináčích a na působivých záhonech. Pokud nemáme možnost pěstovat živé květiny, můžeme použit květinové motivy na našich zdech. Koupíte-li si fototapetu, plakát, samolepku nebo skleněný obraz, rychle dosáhnete neméně krásný efekt.

Působivě proměněný interiér podporuje odpočinek. Může být také náhradou za jaro, když počasí za oknem neodpovídá tomu, co je v našem kalendáři.

Čtěte také:
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více
Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky
28.11.2023

Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky

Předvánoční období je nejhezčím obdobím roku. Temné večery osvětlují krásné vánoční ozdoby, v obchodech se objevují inspirace a nápady na originální dárky a my prohledáváme stránky s recepty, abychom si vybrali ty nejlepší a překvapili naše hosty. Za úvahu stojí také dekorace... tradiční i méně typick&e

více